Het succes van onze trainingen

Waardoor pabo-studenten slagen voor de rekentoets


Erasmus Education garandeert trainingen op het hoogste niveau. Bij ons staat persoonlijke aandacht en excellent lesmateriaal daarbij centraal.
We zijn ervan overtuigd dat iedere pabo-student door persoonlijke begeleiding en door een goed lesprogramma kan slagen voor de rekentoets. Zelfvertrouwen, in combinatie met de juiste kennis en veel oefening, resulteert bij Erasmus Education aantoonbaar in hogere scores. 

De vijf succesfactoren van Erasmus Education:

1) Persoonlijke aandacht

We vinden het belangrijk dat elke pabo-student persoonlijke aandacht krijgt. Het lesprogramma dat we op de trainingsdagen aanbieden is hetzelfde. Differentiatie komt aan bod tijdens de begeleiding bij het oefenen. Onze trainers helpen elke deelnemer individueel: ze kijken mee, helpen bij het maken van opgaven en geven extra uitleg.

Per 6 deelnemers is er één trainer aanwezig.
Bestaat een groep uit 8 deelnemers? Dan zijn er twee trainers.
Zijn er 15 deelnemers? Dan zijn er drie trainers aanwezig. 

2) Intensieve trainingsdagen

Onze trainingen zijn heel intensief: per trainingsdag ben je minstens 6 uur bezig met rekenen/wiskunde. Tijdens de trainingen komt alle belangrijke stof aan bod. Dit betekent dat je heel veel leert tijdens de training. We raden je sterk aan om uitgerust aan onze training te beginnen. 

3) Excellent lesmateriaal

Ons lesmateriaal is ontwikkeld door onderwijskundigen op basis van het curriculum, de ervaring van de rekentrainers en informatie van deelnemers. Voordat het lesmateriaal gebruikt werd, hebben we Pilots gedraaid om de laatste punten aan te scherpen.

Tijdens de training ontvang je onze opgavenbundel.
De presentatie die je krijgt, vind je ook in de opgavenbundel. Hierdoor kun je thuis de presentatie nog een keer inzien. Onze opgavenbundels bevatten tientallen sommen en de sommen zijn ingedeeld op makkelijk (opwarmer), gemiddeld en moeilijk. Hierdoor kun je starten op het niveau dat je beheerst. 

4) Excellente trainers

We werken met een vast team van trainers. Onze trainers geven elk jaar meerdere trainingen en enkelen geven ook extra 1-op-1 bijles. Elke trainer zorgt ervoor, met geduld, dat je beter presteert en dat je met zelfvertrouwen de rekentoets maakt. We selecteren onze trainers op basis van een strenge sollicitatieprocedure. 

5) Uitstekende kwaliteit

Door onze eigen trainers op te leiden, vragen van deelnemers te beantwoorden en door samen te werken met onderwijsinstellingen en onderwijskundigen, gaan we voor kwaliteit. En dit blijft niet onopgemerkt: we zijn de bekenste rekentrainer voor pabo-studenten. Elk jaar kiezen bijna 1.000 pabo-studenten voor ons. En ze waarderen onze trainingen met een 4,9 uit 5 sterren.  

Zo garanderen we trainingen op het hoogste niveau.

Over ons
De pabo-rekentrainingen worden verzorgd door Erasmus Education, een landelijk bijscholingsinstituut. Sinds 2008 is Erasmus Education actief. Het hoofdkantoor is gevestigd in Rotterdam en daarnaast werken we in Amsterdam, Utrecht en Groningen. 
Erasmus Education biedt naast rekentraining ook examentrainingen aan, waarbij leerlingen gemiddeld 1,5 punt hoger halen voor een vak. Ook verzorgen we bijles voor middelbare scholieren in Rotterdam en Utrecht. In totaal hielp Erasmus Education al 7.500 scholieren en studenten met een vak, toets of tentamen.

Schrijf je in voor onze rekentraining  

Je schrijft je in voor een van onze pabo-rekentrainingen door ons inschrijfformulier in te vullen.

Bestel extra oefenmateriaal

Zoek je meer oefenmateriaal voor de rekentoets Wiscat of de Kennistoets rekenen-wiskunde?
Bestel dan één of beide Werkboeken.
Elke werkboek bevat ruim 300 opgaven en twee korte oefentoetsen. Je kan direct aan de slag!

Voor Werkboek Wiscat PABOWerkboek Kennisbasistoets rekenen-wiskunde PABO 

Agenda aankomende trainingen

Hieronder staan de eerstvolgende trainingsdata.
Klik op de agenda voor het volledige overzicht van trainingen in 2023-2024. 

Wiscat-trainingen:

Bekijk hier de agenda.

  • vr 10 en 17 mei - Rotterdam
  • zo 12 en 19 mei - Utrecht
  • za 18 en 25 mei - Zwolle

Schrijf je hier in

  

Kennisbasistrainingen:

Bekijk hier de agenda.

  • za 4 en 11 mei - Utrecht
  • zo 12 en 19 mei - Utrecht
  • vr 17 en 24 mei - Utrecht

Schrijf je hier in

  

Sfeerfoto training

Kennisbasistraining