Coronavirus

Laatste update: 19 maart 2020 - 10:30u

Op 12 maart 2020 zijn er vanuit het RIVM nieuwe maatregelen aangekondigd ter voorkoming van de verdere verspreiding van het Coronavirus. De Pabo's zijn inmiddels gestopt met het organiseren van onderwijs op de schoolinstelling zelf. 10voordeleraar laat op dit moment de landelijke kennisbasistoets rekenen-wiskunde van dinsdag 14 april doorgaan.

Erasmus Education volgt de berichtgeving op de voet en houdt zich aan de richtlijnen van het RIVM.

Gaan de trainingen door?

De groepsgrootte bij de rekentrainingen van Erasmus Education is minder dan 20 personen. Volgens de huidige richtlijnen van het RIVM kunnen trainingen, met de juiste aanpassingen, daardoor doorgaan. Wel hebben we kritisch gekeken welke trainingen op dit moment noodzakelijk zijn. De trainingen t/m 6 april gaan niet door, met een aantal uitzonderingen.

Toetsmoment vóór 20 april
Heb je de toets voor 20 maart, dan vinden we het belangrijk dat je goed voorbereid kan zijn. We laten daarom de Kennisbasistrainingen van 28 maart en 4 april wel doorgaan.
Mocht je je toets voor 20 maart hebben en je kunt je niet meer inschrijven, neem dan contact met ons op. Stuurt een e-mail naar info@erasmuseducation.nl en benoem op welke momenten jij beschikbaar zou zijn om een training te volgen.

Trainingen na 6 april
De trainingen die gepland staan na 6 april gaan voorlopig gewoon door, waarschijnlijk in een aangepaste vorm.

Kan ik een training volgen als ik ziek ben?

Heb je een neusverkoudheid, hoestklachten of keelpijn, eventueel in combinatie met koorts, dan word je dringend geadviseerd om thuis te blijven. Leerlingen die tijdens de training ziek worden, worden naar huis gestuurd om eventuele verspreiding te voorkomen.
Als je een gedeelte van de training door ziekte mist en dit tijdig meldt, dan kijken we altijd of er een mogelijkheid is om bij een training op een later moment deel te nemen. Als dit het geval is, dan kunnen we de training kosteloos omzetten en het lesmateriaal alvast naar je huisadres sturen.

Hoe meld ik mij tijdig ziek?

Als je ziek bent, dan vragen we je om zo vroeg mogelijk dit aan ons door te geven, maar uiterlijk voor aanvang van de training. Je kunt hiervoor een e-mail sturen naar info@erasmuseducation.nl. Als je je niet voor aanvang van de training ziek hebt gemeld, is het niet mogelijk om de training kosteloos op een ander moment te volgen.

Wat als de docent ziek is?

Bij gezondheidsklachten zullen docenten zich afmelden voor de training. Uiteraard proberen we in een dergelijke situatie een vervangende docent in te zetten. We hanteren daarbij de regel dat per 6 deelnemers 1 docent aanwezig is. Als dit niet mogelijk is, nemen we contact met je op. Als deze situatie zich voordoet bieden we je de keus om de training met minder docenten te volgen, een andere training te volgen of de training kosteloos te annuleren.

Welke (extra) maatregelen gelden tijdens de training?

De algemene hygiënevoorschriften van het RIVM worden door onze organisatie, de coördinatoren en docenten nageleefd. Ook vragen we aan de deelnemers om zich hieraan te houden. Dit betekent o.a.:

 • De handen regelmatig wassen (hoe je dit goed doet, lees je hier)
 • Geen handen schudden
 • Hoest en nies in de binnenkant van je elleboog of in papieren zakdoekjes
 • Papieren zakdoekjes na gebruik weggooien
 • Bij ziekteklachten (zoals boven beschreven) wordt dringend geadviseerd thuis te blijven.
 • Houd 1,5 meter afstand tot andere personen.

Andere vragen

Mocht je vragen over het virus of de algemene maatregelen hebben, kijk dan op de website van het RIVM of van de Rijksoverheid.
Als je een specifieke vraag hebt over de rekentrainingen, neem dan contact met ons op.

 

Bestel extra oefenmateriaal

Zoek je meer oefenmateriaal voor de rekentoets Wiscat of de Kennistoets rekenen-wiskunde?
Bestel dan één of beide Werkboeken.
Elke werkboek bevat ruim 300 opgaven en twee korte oefentoetsen. Je kan direct aan de slag!

Voor Werkboek Wiscat PABOWerkboek Kennisbasistoets rekenen-wiskunde PABO 

Agenda aankomende trainingen

Hieronder staan de eerstvolgende trainingsdata.
Klik op de agenda voor het volledige overzicht van trainingen in 2019-2020. 

Wiscat-trainingen:

 • za 11 en 18 apr - Amsterdam
 • za 18 en zo 19 apr - Utrecht
 • za 9 en 16 mei - Rotterdam

Bekijk de agenda Wiscat-trainingen

Kennisbasistrainingen:

 • za 11 april  - Utrecht
 • zo 12 april - Utrecht
 • vr 8 en 15 mei - Amsterdam

Bekijk de agenda Kennisbasistrainingen

Sfeerfoto training

Kennisbasistraining